تبلیغات
گارد
- توضیحات
- نمایش از چهارشنبه, 26 اسفند 1394 06:50
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: Joomla 2.5
- بازدید: 39978
گارد ...
* لغو پروانه فعالیت باشگاه شاهین از سوی سازمان تربیت بدنی ( تیر ماه 1346 )
* حضور جوانانی مستعد , میان تیمهای پایه باشگاه شاهین
* اینده نگری همراه با دلسوری از سوی زنده یاد پرویز دهداری
--------------------------------
سه عامل اصلی , برای تشکیل یک تیم فوتبال بر پایه , چهره های بی نام ونشان اما مستعد , از میان تیمهایی پایه باشگاه شاهین ... معلم اخلاق , زنده یاد پرویز دهداری آنها را گرد هم آورد و با دقت زیر نظر گرفت و پرورش داد .
او طی دو هفته برای 200 الی 300 نوجوان 14 - 16 ساله مسابقاتی را برگزار نمود تا از میان انها حدود 40 بازیکن را دست چین کند و سپس بدون توچه به اظهار نظر مطبوعات ( در حالی که تا کمتز ار دو سال پیش , کاپیتان تیم ملی و باشگاه شاهین بود ) همه توان خویش را , صرف تعلیم فوتبال پایه به شاگردان حوتنش نمود .... کار با چهره های جوان , توان او را که همه ارمانهای شاهین را , از دست رفته میدید , دو چندان می ساخت ....
سپس با گذشت 3 ماه , بار دیگر اگردانش را غربال نمود و از میان انها یک تیم متشکل از 18 جوان و اینده دار با رنج سنی 17 سال گلچین نمود , تا آنها را برای حضور در مسابقات زیر گروه ( دسته سوم باشگاههای تهران ) محیا سازد ..... از بخت خوش آنکه با تصدی فدراسیون جدید , زمینه برگزاری یک دوره مسابقات انتخابی جهت دسته بندی و گروه بندی تیمهای فوتبال , بمیان امد و تیم جوان دهداری صاحب بهترین فرصت ممکن بود تا توان خود را برابر تیمهای قدرت مند فوتبال تهران بسنجد و در صورت موفقیت در دسته هایی , بالاتر از زیر گروه ( دسته سوم و محلات ) بازی کند , برای ثبت نام و حضور به یک نام نیاز بود , که گارد انتخاب شد . نامی نظامی بر گرفته از یک واحد ویژه , بنام لشگر یکم گارد ..... و این آغاز راه بود .
---------------------------------------
* تیم فوتبال باشگاه گارد - مسابقات انتخابی باشگاههای تهران 1347 بترتیب ایستاده , از راست : ابوالفضل جلالی - اکبر حقیقت - صدیق احمدی - مهدی عسگر خانی - نصرالله عبداللهی - جمشید رئوفی - اکبقر ادیبی و محمود خوردبین تشسته از راست : بهرام مودت - یوسف مهدوی - حسنعلی بابائی - سجاد صادقی - مهدی خبیری و عباس اکبری
* گارد یا یک تیم محلی ....
گارد , تنها بر پایه دوستی و رفاقت شکل گرفت ارتباطی که از دوره نوجوانی میان آنها ریشه دوانده بود .... بازیکنان گارد اغلب از دو منطقه گرد آوری شدند و اکثریت با یکدیگر بچه محل بودند آنگونه که گروهی آنها را یک تیم محلی مینامیدند تا یک باشگاه ! .... نیمی از بازیکنان گارد , متعلق به خیابان فردوسی و حشمت الدوله که از کودکی با توپ پلاستیکی یگدیگر را میشناختند .
سهام میر فخرایی - شهرام همایون فر - جواد رمزی - یوسف مهدوی و علیرضا خورشیدی ... جملگی از بچه های خیابان فروردین بودند و فوتبال خویش را در خیابان وسیع روبروی دانشگاه آغاز نمودند .از این گروه جواد رمزی عضو باشگاه عقاب بود که یکسال پس از تشکیل گارد , به جمع بچه محلی های خویش پیوست .
گروه دوم را بازیکنان خوزستانی تشکیل دادند از آن جمله حبیب علیزاده - مهدی غزال - علیرضا عزیزی ... که بهمراه بازیکنان خیابان فروردین , هسته اصلی بازیکنان گارد را تشکیل دادند . یک ترکیب آرمانی برای فوتبالی به معنای دقیق کلمه . آماتور .
* مهدی غزال , ستاره خوزستانی باشگاه گارد , از بهترین هافبک های فوتبال ایران در دهه نخست پنجاه شمسی و رابط اصلی میان خط دفاع و مهاجمان............... زنده یاد پرویز دهداری , او را از باشگاه فوتبال جم ابادان ( 1349 ) , به تهران و باشگاه گارد ,منتقل ساخت .
* آغاز شهرت .....
شهرت و محبوبیت باشگاه گارد بسیار ناگهانی و بیکباره , از بهار سال 1350 آغاز شد ...... جام باشگاههای تهران آنجا که با دو گل یکی از بهترین های تاریخ باشگاه پاس را شکست دادند و سپس هفته بعد نیز دو گل به تاج ( تیم سوم جام باشگاههای آسیا ) زدند .... هرچند که در همان بازی سپس بر اساس بی تجربگی , سه گل دریافت داشتند اما همان دو گل به یکی از بهترین و پر مهره ترین تیمهای آسیا , بسیار فراتر از انتظار بود و منجر به انتشارعکسهای رنگی انها بر روی جلد هر دو نشریه ورزشی ایران و اینگونه , توحه فوتبالدوستان و جامعه , بسوی آنها جلب شد .... بازی دلچسب تیم صد در صد آماتور گارد سبب شد تا چند تن پیشقدم شدهد و آنها را در مورد پرداخت هزینه هایشان , یاری نمایند . چرا که جوانان شایسته گارد آنچنان در تنگنای مادی قرار داشت که در خطر اخراج از مدارس و دوری از تحصیلات خود بودند ! .... براستی که عجب تیمی بود , گارد نازنین استاد پرویز دهداری ....
کیهان ورزشی موضوع را چنین عنوان میکند :
بطور کلی تنها هنگامی در گارد مسائل مالی مطرح میشد که ,شهریه مدرسه یا دانشگاه یکی از بازیکنان , بموقع پرداخت نمیشد یا آنکه چند تن از بازیکنان که از خوزستان به تهران آمده بودند , جهت ضروریات زندگی خویش به پول احتیاج مبرم پیدا میگردند . در غیر اینصورت هرگز سحن از پول در گارد جایی نداشت ....
* احترام .....
گارد بر پایه احترام به فرد بزرگتر ( کسوت ) بنا شده بود و در آن فرد پرستی , در اوج بود ......... بر این پایه مربی , قدرت مطلق بود . سخن پرویز دهداری برای بازیکنان , همانند در و کوهر ارزش داشت و تیم چشم بسته , مطیع فرمانهای دهداری بود و در نتیجه یک نظم و انظباط ویژه , در تمام نقاط آن , بچشم می آمد . این نظم آنچنان عمیق بود که در حرکات تیم در میدان نیز , قابل مشاهده بود همه چیز سامان داشت و دستور چنان مرتب پیاده میشد که بازیکنان چشم بسته هم میدانستند یار کجاست و چطور باید توپ را به او برسانند تا او قادر باشد , حداکثر بهره را از آن ببرد .
*تیم فوتبال باشگاه گارد : بترتیب از راست : علیرضا خورشیدی - حبیب علیزاده - حسن نائب آقا - محمدرضا خلعتبری - سهام میر فخرایی - جواد سکاکی و جواد رمزی نشسته از راست : علیرضا عزیزی - داود میزطوسی - مهدی خبیری - مهدی غزال
گارد بیش از توقع تمام کارشناسان فوتبال ما بزرگ شده همه جا صحبت از توقع کم این بچه ها و مردی مقتدر بنام دهداری است ... پس باید اسباب سقوطش به دسته دوم جام تخت جمشید , فراهم شود ..... !!!!
هفتنه نامه کیهان ورزشی - ستار دلدار
* علیرضا خورشیدی ستاره و مهاجم لرستانی فوتبال ایران ..... او نخستین شاگرد مکتب گارد که حضور ملی را , تجربه نمود ... تابستان 1350 او از سوی پرویز دهداری ( جهت تورنمنت بین المللی کوروش ) در ترکیب تیم تهران بمیدان رفت و نمایشی درخشان داشت ... جالب انکه مربی وقت تهران ( پرویز دهداری ) خود موافق حضور او در اردو نبود و برابر فشار مطبوعات ( که از او نماینده ای از تیم جوان گارد را در خواست داشتند ) بهره برد !! ..... او از سال 1354 همواره یکی از مدعوین اردو های ملی بود و بویژه مقدماتی المپیک مونترال و گل بسیار ارزشمند و حیاتی او , با ضربه سر برابر عراق هرگز از یاد فوتبال ایران پاک نخواهد شد .
در حال تکمیل ........................