تبلیغات
علی دانایی فرد
- توضیحات
- نمایش از شنبه, 04 ارديبهشت 1395 04:06
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: Joomla 2.5
- بازدید: 43397
علی دانایی فرد ( Ali Danaeifard )
==================
استاد علی دانایی فرد ...... ورزشکار , مربی , کارشناس , مدرس و داور ارزنده فوتبال .... شخصیتی بیادماندنی با خدمات وسیع و گسترده در زمینه های متعدد ورزشی , داوری , تدریس و تعلیم و تربیت نوجوانان و جوانان .......... شاخصه مهم استاد دانایی فرد را میتوان در عشق و وفاداری اش به سازمان و باشگاه تاج ( استقلال ) جستجو کرد که علیرغم نا مهربانی ها اما از ابتدا تا پایان زندگی " عاشقانه " به آبی ها خدمت نمود . انسانی شریف که هر چه به توانایی و دلسوزی اش در امر ورزش اشاره گردد , اندک خواهد بود .... و براستی که طی سالها , آنچه او برای باشگاه آبی پاتیتخت انجام داد , هیچکس برای سرخپوشان انجام نداد .
بیوگرافی
نام علی دانایی فرد
عنوان پدر معنوی باشگاه تاج ( استقلال )
تولد ۲ مهر ۱۳۰۰ تهران
آغاز فوتبال ۱۳۲۲ با تشکیل سه تیم فوتبال ( ایرج - سلم - تور )
رشته دو و میدانی و فوتبال
پست گوش چپ
باشگاه دوچرخه سواران و سپس با نام تاج و استقلال ( ۱۳۵۸ - ۱۳۲۴ )
بازیگری ( ۱۳۲۹ - ۱۳۲۴ )
مربیگری ( ۱۳۵۵ - ۱۳۲۴ ) بتناوب و ناپیوسته
* توضیح : علیرغم آنکه در اغلب مقاله ها , به حضور زنده یاد علی دانایی فرد در باشگاه یا تیم فوتبال تور , اشاره میشود , اما در آرشیو موجود ( مجموعه نشریه های نیرو و راستی ) سندی مکتوب , دال بر حضور او در مسابقات آموزشگاهی و یا باشگاهی بهمراه تیم تور , در دست نیست , تقاضامندیم چنانچه عزیزانی چنین سندی را در اختیار دارند , جهت تکمیل مطالب , مجموعه را یاری نمایند .
با سپاس , وبسایت جام تخت جمشید
-----------------------------------------------------
افتخارات ............
قهرمان مسابقات خردسالان ( جوانان ) تهران تور 1324 تابستان
نایب قهرمان جام باشگاههای تهران دوچرخه سواران 1325 زمستان
قهرمان جام حذفی باشگاههای تهران دوچرخه سواران 1326
ذز حال تکمیل از روی منابع مستند ......
------------------------------------------
* پیشرو در پرورش استعداد های جوان .....
استاد علی دانایی فرد , بتحقیق یکی از موثرترین ها در پرورش و معرفی استعداد های ورزشی - فوتبالی , دهه های ۲۰ الی ۴۰ شمسی می باشد ........... شاید قدری نا صحیح باشد او را بنیانگزار فوتبال پایه بدانیم اما , بی تردید او یکی از بهترین است.... رفرنسی دقیق در اختیارمان نیست و مطالب منتشره درجراید سالهای دهه ی ۲۰ و ۳۰ شمسی نیز اغلب با ابهام همراه است اما تعداد چهره هایی که او حد فاصل سالهای ۱۳۴۵ - ۱۳۲۴ به فوتبال ایران معرفی کرد بیش از تمامی مربیان و چهره های سازنده فوتبال ایران بود که اخرین انها شاید دو چهره بیادماندنی ( فرزند خودش ایرج دانایی فرد و حسن روشن ) گلزنان تیم ملی فوتبال در جام جهانی ۱۹۷۸ باشند .
خدمات استاد علی دانایی فرد , در راستای پرورش و معرفی چهره های صاحب نام فوتبال , تنها به باشگاه مطبوعش ( دوچرخه سواران - تاج ) محدود نشد و باشگاههای رقیب نیز از استعداد های تحت تعلیم او, بسیار بهره ها نصیبشان شد .... لیست بلند بالایی از ستاره های ملی و باشگاهی , که فوتبال را ابتدا در محضر استاد علی دانایی فرد آغاز نموده و با اصول و مبانی آن اشنا شدند , موجود است که شامل بازیکنان باشگاههای شاهین - دارایی - پاس و ...... غیره . می باشد
بیوک جدیکار تور - تاج تیم ملی
حسین فرزامی تاج تیم ملی
محمود بیاتی تاج تیم ملی
ابراهیم آشتیانی شاهین و پرسپولیس تیم ملی
نادر لطیفی نادر - شعاع و پیکان تیم ملی
اکبر کارگر جم راه اهن - تاج تیم ملی
ایرج سلیمانی پرسپولیس
حسن روشن تاج تیم ملی
ایرج دانایی فرد عقاب - پاس و تاج تیم ملی
........................
......................
......................
استاد نادر لطیفی ( عضو تیم ملی فوتبال در مسابقات المپیک ۱۹۶۴ ) همواره به نقش پر رنگ استاد دانایی فرد در فوتبال پایه , اشاره دارد ..... او تشکیل و حضور تیمی تحت نام " نادر " که در سالهای بعد اغلب بازیکنانش به باشگاه نیرومند شعاع پیوستند , زاییده فکر و پویایی استاد علی دانایی فرد میداند .
==========
* پیشرو در فوتبال بانوان ........
پس از موفقیت و کسب عنوان قهرمانی در رقابتهای چهارمین دوره جام ملتهای آسیا ۱۳۴۷ , که به بسط و گسترش هیجان فوتبال در میان اقشار جامعه انجامید , سرانجام سخن از راه اندازی فوتبال بانوان نیز بمیان آمد و بر پایه روال مرسوم آن سالها , سازمان ورزشی تاج , پیشرو در امر جذب و آموزش بانوان بود ....... تاج با تشکیل دو تیم فوتبال بانوان , یکی تحت نام باشگاه تاج ( زیر نظر زنده یاد علی دانایی فرد ) و دیگری تحت نام دیهیم ( با هدایت استاد پرویز ابوطالب ) نخستین گام ها را , در جهت تعمیم و گسترش فوتبال بانوان برداشت .
چند ماه بعد باشگاههای دیگر ( پاس و پرسپولیس ) نیز در این راه گام برداشتند ..... اما با گذشت یکسال و علیرغم برگزاری یکی دو مسابقه , فوتبال بانوان در ایران بسیار زودتر از آنچه که تصور میرفت , بدست فراموشی سپرده شد , ولیکن با این وجود تلاش و پیگیری استاد علی دانایی فرد در جهت تعلیم و سازماندهی فوتبال بانوان در ایران , برگ زرین دیگری بر کارنامه ی ارزشمند و پر بار او افزود .
======================
* مقاله ارزشمند داریوش اسداللهی , در باب استاد علی دانایی فرد ......
علی آقا , کی بود ؟
یک مربی همیشه جوشان ,
یک انسان همیشه کوشا ,
یک قطب همیشه آرزومند
و یک تصمیم همیشه محکم ...... او را از سی و پنج سال پیش و جلوتر میشناختم . در وجودش نیرویی نهفته بود که او را همیشه بسوی اوج فرمان میداد .
از آغار بدانیم , بازیکنی محلی بود و بسیار ریز نقش , کسانی که جوانی او را بیاد ندارند میتوانند پسرش , ایرج را در نظر آورند که یکه و تنها بود و بی پارتی و به تیمی راهش نمیدادند , زیرا در آن روزگار بازی متعلق به مردان قوی هیکل بود . یکی دو موج پس و پیش شد تا روزی از سر اجبار او را وارد بازی کردند . باز در آن زمان هر کس خوب و سرنظر بود یا سنتر فوروارد بازی میکرد یا سنتر هافبک . اصولا پستها را بدین صورت تقسیم میکردند اول سنتر فوروارد , دوم سنتر هافبک , بعد بغل ها پس از آن هافبکها , سر آخر بکها و آخر از همه گوش راست و به آخرین نفر هم گوش چپ میرسید و علی آقا آخرین نفر بود و چپ پا , پس در گوش چپ جای گرفت و با تیم سرباز بازی کرد .....
تیم سرباز در آن روزگار در برابر تیمهای دیگر قدرتی داشت همانند تیم اسکانلند در جام جهانی روبروی تیم ایران و علی آقا همان کاری را کرد که ایرج در برابر اسکاتلند نشان داد یعنی گل حیاتی را زد و با بازی جالب خود چشم ها را به خود خیره ساخت و نه تنها سد نیرومند سرباز را شکست بلکه به دانایان فوتبال نشان داد که با هیکل کوچک هم میتوان بزرگ فوتبال بازی کرد , کاری که ایرج هم نشان داد .
علی آقا بازیکن ثابت شد ... دریبل میزد دریبل زدنی و با قد کوتاه با هر غول پیکر سر شاخ میشد و اکثرا نیز پیروز بود . تا آنکه بمرور از اسطوره های تیم دوچرخه سواران گشت همه کاره بود و یک پا مربی , در همین احوال بچه ای از جنوب شهر آمده بود و دست و پا و گونه اش کج بود و کج کج می دوید ولی گل میزد و معرکه میساخت با این وجود هیچ جایی برای او نبود از چیت سازی در جنوب شهر پیاده راه می افتاد تا به زمین کالج میرسید و کنار دروازه توپ می زد تا شاید چند دقیقه نوبت بازی به او برسد و دل هیچکس جز علی آقا برای این طفل نمی سوخت و سرانجام همین علی آقا بود که جای خود را به او سپرد ...
علی آقا چون جای خود را به او سپرد هنوز خودش جوان بود و میتوانست چند سال دیگر بازی کند و میتوانست چند سال دیگر بازی کند ولی یکروز گفت : جدی این شماره یازده مال تو و از آن پس جدی " جدیکار " شد که بیش از هر بازیکنی گل زد و بیش از هر بازیکنی محبوب شد .
* زنده یاد علی دانایی فرد و زنده یاد بیوک جدیکار .... دو تن از بهترین فرزندان ایران و دو اسطوره برای آبی های محبوب تهران ....... تاج , با استادعلی دانایی فرد متولد و با آقا بیوک جدیکار , محبوب شد .
جدیکار را وارد تیم کرد خودش مربی شد ... مربی بزرگان که همیشه چندین تیم خردسال را تعلیم میداد . غروب با بزرگسالان قهرمان شده بود و شب ها زیر روشنایی چراغی کم نور , با بچه ها گل کوچک بازی میکرد همیشه در میدان و همیشه با بچه ها و همیشه در عذاب زندگی , هیچ در آمدی از راه فوتبال نداشت یادم هست که روزی مدیر باشگاه تاج به او عنایت کرده گفت : پول ماهانه بچه ها مال خودت و علی آقا سر ماه تمام این پول را که هشتاد تومن شده بود دو توپ فوتبال اصفهانی خریده به یک تیم خردسال داد . کارش نوشتن شماره های ماشین بود که از این راه در آمد مختصری داشت آنقدر که زندگی محقر خود و همسر بی توقعش را اداره و مازاد را خرج تیم های جوان کند .
او همیشه برای بازیکن خوب یک جایزه کوچک داشت .... یک سیخ کباب یا یک بلیط اتوبوس یا یک بلیط سینما , روزی که خیلی ثروتمند شد توانست یک موتور سیکلت کوچک بخرد تا با ان توپ ها را سر زمین ببرد و روز دیگر که باز هم ثروتمند شد توانست یک خانه دو اطاقه هشتاد متری بخرد که تا همین اواخر قسط های آن را میداد با تمام این فقر , نظری به بلندی کوه دماوند داشت . زیر بار هیچ زورمندی نرفت و تسلیم هیچ عقیده خلافی نشد , تمام عشق و روحش یک تیم فوتبال بود ولی هرگز برای حفظ مقام و موقعیت در رهبری آن , آلوده منت دون همتان نشد و ورزی که در تاج عرصه بر او تنگ شد بچه های خود را برداشت و تیم ویرانگر نادر را ساخت و.....
شاگردانی را که از پول نمره نویسی بزرگ کرده بود به تیم ملی داد و بیش از هر مربی دیگر در این راه خدمت کرد .... اگر اجتماع , اجتماعی سالم بود و نظام , نظامی درست که فقط یک دهم حقش را به او میداد , امروز ناچار نبود چون یک " مجهول الهویه " در کوشه یک بیمارستان عمومی جان سپارد . او ان همه ثروت را به دامان بچه های ایران ریخت و خودش اسیر فقر شد اگر یک دهم حقش را میدادند دست کم همانند یک ادم معمولی زندگی میکرد او آقای دانایی فرد , پدر ایرج دانایی فرد و مربی بزرگ و بزرگترین این آب و خاک بود که محکوم شد همچون محکومان دیگر ....
استاد داریوش اسداللهی - کیهان ورزشی 1358
----------------------------------------------------------
* گالری تصاویر و مطالب استاد علی دانایی فرد .............
* زنده یاد علی دانایی فرد ,امجدیه و تماشای بازی فوتبال بهمراه خانواده ..... زنده یاد بانو جهان دانایی فرد ( همسر ) - ایرج دانایی فرد و بانو گیتی دانایی فرد ( فرزندان ) ....................... پاییز - 1335
* اردوی آمادگی باشگاه تاج - احتمال قریب به یقین ترکیه 1348
* استاد علی دانایی فرد و تیم فوتبال بانوان باشگاه تاج ( 52 - 1349 )