تبلیغات
پرویز دهداری
- توضیحات
- نمایش از دوشنبه, 03 آذر 1399 02:18
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: Joomla 2.5
- بازدید: 202826
* استاد پرویز دهداری ( فینال تورنمنت بین المللی کوروش کبیر ) امجدیه تهران - تیر ماه ۱۳۵۰
پرویز دهداری روی شانه دو مدافع توانمند تیم ملی منصور پورحیدری و مجید حلوایی و ۳۰ هزار هوادار که به نشانه ی قدرشناسی , او را فریاد می زدند .
عکاس : استاد علی کاوه
======================
* پرویز دهداری و رمز و راز جاودانگی .......
( ۳ آذر ۱۳۹۹, بمناسبت سال روز درگذشت معلم اخلاق )
عزیزی که بارها بازوبند تیم ملی را بر بازویش بسته , چند سال قبل در گفتگویی خودمانی یکبار اشاره کرد : در این ۵۵ سال که در فوتبال ایران حاضر بوده ام , همه گونه اشخاصی را دیده ام ..... آنقدر که شاید در باورت نیز نگنجد اما بنظر من , دو نفر با سایرین تفاوتی چشمگیر داشته اند . یکی از آنها پرویز دهداری است و دیگری ..... ( از آنجا که این مقاله در باب پرویز دهداری است , شاید صحیح نباشد که به نام فرد دوم اشاره شود )
او سپس گفت :
این دو به معنای حقیقی , بسیار سالم زندگی کرده اند در تمامی وجوه .... اخلاق و رفتارشان , عملکردشان حتی نوع نگاهشان به مسائل روزمره زندگی متفاوت بود . آن رفتار و حرکتی که برای سایرین چندان ظاهر بدی نداشت , برای این دو اما , تحمل ناپذیر و حتی گاه غیر قابل باور بود و من خودم بارها و بارها شاهد این ویژگی آنها بوده ام . اگر بخواهم خلاصه تر بگویم , به معنای واقعی پاک و منزه بوده اند . هیچگاه ندیده ام که از کسی چیزی برای خودشان در خواست کنند . هرگز و هرگز ... در حالی که افراد معمولی , هر که را سر راه می بینند , از انها درخواستی در جهت منافع خودشان دارند . و این ویژگی یا همان "عزت نفس " شاخصه ی آنها بود .
اکنون ۲۸ سال است که از درگذشت پرویز دهداری میگذرد اما , او همچنان در قلب و روح علاقمندان اش جای دارد کمتر چهره ای را در ورزش ایران میتوان یافت که پس از سه دهه , نامش چنین بر زبانها جاری باشد .... ارتباطی که بواقع مرهون سه عامل بود . ابتدا فوتبال , دوم منش و اخلاق و سوم پایبندی به اصول . سه عاملی که او را به یک شاهینی اصیل و دوست داشتنی برای تمامی نسلها تبدیل کرد .
پرویز دهداری تنها یک بازیکن پایبند به اخلاق و یا یک ستاره ی درخشان و موفق در چهارچوب قوانین رایج در درون مستطیل سبز نبود ... او وجه مشترکی از هر دو اینها ( ستاره و اخلاق ) با جوهر مایه ای از پایبندی به اصول انسانی و اخلاقیات بود . بنابر این او از موارد بسیار نادر در تاریخ یکصد ساله فوتبال ماست که از هر نظر , جایگاهی والا دارد و چنانچه قصد داشته باشیم , قدری دقیقتر عملکرد دهداری را طی ۳۷ سال حضور مستمر در فوتبال ایران بررسی نماییم , می بایست آن را در دو بخش جداگانه ( بازیگری و مربیگری ) مورد نقد و بررسی قرار داد .
=======
۱ ) بازیگری ...
دوران درخشان بازیگری استاد پرویز دهداری سیزده سال تداوم یافت و چنانچه دچار مصدومیت نمیشد , شاید این دوره چند سالی دیگر نیز ادامه می یافت . او نخستین بازیکن تیم ملی ایران است که غیر تهرانی بود . در واقع اوست که ابتدا , مسیر را برای شهرستانیهای تیم ملی باز میکند . پرویز دهداری , نوجوانی اش را در کوچه و پس کوچه های آبادان سپری کرد و با درخشش در تیم فوتبال جم ( شاهین آبادان ) در سطح استان خوزستان مطرح شد و سرانجام , با پیوستن به باشگاه شاهین تهران , جایگاهی والا در فوتبال ایران دهه ۳۰ شمسی یافت . او طی این سیزده سال به چنان درجه ای از شهرت و محبوبیت دست یافت که بارها و بارها , روی شانه های علاقمندان جای گرفت ..... آنچه که آن روزها , حتی یکبار تجربه کردنش , برای دیگران رویا بود , برای او بارها و بارها اتفاق افتاد و این شاید مهمترین تفاوت او با سایرین در دوران بازیگری باشد . بمرور عشق و علاقه به او که کاپیتان شاهین و تیم ملی بود , تبدیل شد به نوعی ابراز وفاداری به انچه که اعتقاد مردم بود و آن شاهینی که روز بروز با " او " در آسمان فوتبال ایران اوج میگرفت ....
یکبار سال ۱۳۴۱ و هنگامه مسابقه بیادماندنی تیم منتخب ایران مقابل تیمی از کشور آلمان , تحت عنوان ( برلین غربی ) هواداران مشعوف از بازی دلچسب تیم ملی , دهداری را روی دستانشان گرفتند و با او دور افتخار زدند . آن روز اما او و آقا بیوک براستی که گل کاشته بودند . ترکیب پرویز دهداری و بیوک جدیکار در ترکیب خط حمله تیم ملی , بهمراه دو جوان آینده دار بنامهای همایون بهزادی و حمید شیرزادگان , ایران را به حضور موفق در مسابقات انتخابی المپیک ۱۹۶۴ , امیدوار ساخته بود .
تنها چند روز بعد از آن , فوتبال ما میزبان یک تیم قدرتمند دیگر , تحت عنوان بانیک استراوا از چکسلواکی بود که با یک ستاره ای بین المللی , بنام توماس پوسیپیخال ( Tomáš Pospíchal ) برای انجام چند مسابقه دوستانه به ایران آمد و یک مسابقه جذاب و نفسگیر را مقابل تیم فوتبال باشگاه شاهین در امجدیه برگزار کرد . در پایان آن روز نیز پرویز دهداری روی دوش صد ها علاقمند به رختکن رفت . آن روزگار , فوتبال ایران با نام دهداری معنا می گرفت و سپس در پایان سال ۱۳۴۲ از سوی هفته نامه کیهان ورزشی , بعنوان چهره برگزیده سال فوتبال ما انتخاب شد .
* کاپیتان پرویز دهداری در پایان مسابقه شاهین با تیم قدرتمند استراوا چکسلواکی ..... امجدیه - بهمن ۱۳۴۱
==============================
سه ماه بعد از آن اما پرویز دهداری در کانون یک روز بزرگ و تاریخی دیگر قرار گرفت .... آن روز کاپیتان محبوب شاهین نه برای قهرمانی , بلکه برای اثبات حقانیت شاهین میجنگید ....... چهار سال متوالی بود که بالهای شاهین محبوب , دیگر آنگونه که باید توان پرواز نداشت و در مقابل رقبا با تکیه بر امکانات و روابط , صاحب جامها و عناوین متعدد شده بودند .
فینال جام حذفی باشگاه های تهران در سال ۱۳۴۲ , همان روزی شد که علاقمندان شاهین سالها به انتظارش بودند . شاهین با تکیه بر جوانانی شایسته همانند شیرزادگان , بهزادی , نوروزی , جاسمیان ...... یکبار دیگر سر به آسمان فوتبال ایران سائید ولی در این میان نام کاپیتان , بیش از هر نامی دیگر در مرکز توجه قرار داشت .
روز فینال مسابقات حذفی تهران , هواداران شاهین در امجدیه , جشنی بزرگ و تاریخی بر پا کردند .... آنها آن روز آنقدر ستاره های شاهین را تشویق کردند و سایرین را ..... که فردایش , صدای سران فوتبال ما بلند شد که چرا تماشاگران , فقط به شاهینی ها محبت دارند ؟ ؟ ؟ !!! ....آخر شاهین یگانه عشق مردم بود .... شاهین برای آنها فقط و فقط یک تیم فوتبال نبود بلکه بسیار بسیار فراتر از تصورات رایج بود .
دکتر مهدی خبیری که از شاگردان پرویز دهداری در باشگاه گارد و هما می باشد از تجربه شخصی خویش در رابطه با رقابتهای انتخابی ۱۹۶۴ توکیو و میزان محبوبیت پرویز دهداری در جامعه آن روزها و بویژه قشر جوان , در کتاب مکتب دهداری فراتر از فوتبال , چنین مینویسد :
سال ۱۳۴۳ در مسابقات انتخابی المپیک ۱۹۶۴ توکیو , نام بازیکنان تیم ملی در میان مردم بسیار سر زبانها افتاده بود و پرویز دهداری , حمید شیرزادگان و همایون بهزادی سه چهره بسیار مشهور آن زمان شده بودند و دهداری بعنوان کاپیتان بازیساز , ذهن ما جوانان آن زمان را بیشتر به خویش معطوف کرده بود . اگر چه در ان دوران رشته والیبال در کوچه و پس کوچه های شهر بسیار رایج بود و اغلب بچه های محل را با یک ریسمان و توپ پلاستیکی به خود مشغول کرده بود , ولی بیکباره فوتبال چهره شد و همگی نا خواسته به سمت تشکیل تیم و بازی در زمین های خاکی اطراف تهران کشیده شدیم . در اطراف محل ما در قسمت جنوب پارک شهر یک زمین آسفالت بزرگ بود که در آنجا فوتبال بازی میکردند اما برای ما چندان جذابیت نداشت . تا آنکه سخن از فوتبال در میان بچه های محل بیشتر و بیشتر شد و ان هنگامی بود که تیم ملی توانست در مسابقات انتخابی المپیک بر تیمهای پاکستان و عراق غلبه کند . بیاد دارم که تمام بچه های محل در مورد ان بازی ها صحبت میکردند . نام دهداری بعنوان کاپیتان تیم ملی , بویژه هنگام مسابقه رفت و برگشت مقابل پاکستان و عراق بیش از هر نام دیگر در میان جوانهای آن روزگار جاری بود .
* تیم ملی ایران و رقابتهای انتخابی المپیک ۱۹۶۴ توکیو .......... لاهور - ۱۲ آبان ۱۳۴۲
Iran National Team ( Team melli ) - 1964 Olympic Qualifiers .... Lahore - Nov 1963
=========================
و اما فینال جام حذفی در شرایطی با دو گل پرویز دهداری و همایون بهزادی , بسود شاهین خاتمه یافت که حریف , تعدادی از بهترین بازیکنان فوتبال ملی و باشگاهی ما را بهمراه داشت . ستاره هایی دستچین شده از چند باشگاه , تحت عنوان تیم فوتبال شهربانی , آمده بودند تا شاهین را در مقابل چشمان هوادارانش , ناکام سازند . در ثانیه های پایانی اما , فضای امجدیه از شدت شور و هیجان به حد انفجار رسیده بود و پس از سوت داور که به معنای پایان مسابقه بود , هواداران شاهین همچنان در ورزشگاه باقی ماندند و با سر دادن شعار همه جا شاهین .... شاهین قهرمان و همچنین بچه ها متشکریم ..... از شاهین و دهداری قدردانی کردند . گروه کثیری از تماشاگران نیز از آبادان به تهران آمده بودند تا در این جشن بزرگ سهیم باشند . آن روز عده ای نیز در خارج از استادیوم به انتظار شنیدن سوت پایان بودند چرا که بر اثر کثرت استقبال و کمبود گنجایش ورزشگاه امجدیه , آنان راهی به درون نیافته بودند .
پس از اهدا جام قهرمانی , هواداران شاهین که از خود بیخود شده بودند , ستارگان خود را یک به یک بر دوش گرفته , شادی کنان آنها را تا بیرون از امجدیه روی دوش گرفتند و طبق معمول کاپیتان پرویز دهداری پیشاپیش آنها , در حالیکه جام قهرمانی را بر دست داشت از استادیوم خارج شد .
* پرویز دهداری با کاپ مسابقات جام حذفی تهران ......... امجدیه - خرداد ۱۳۴۲
Parviz Dehdari Winner of Tehran Hazfi Cup ... Amjadieh - May, 1963
========================
پرویز دهداری در مورد آن روز چنین میگوید :
آن روز خاطره انگیز ممکن نیست از خاطرم برود . آن روز نقطه اوج همبستگی شاهین و مردم کوچه و خیابان بود . مردمی که با چشمانی خیس از شوق شادی همه مشکلات زندگی خود را با قهرمانی شاهین به فراموش سپردند . چیزی در اختیار ما نبود و گویی سوار بر موج حرکت میکردیم و چشمانم این همه عشق و علاقه خالصانه را باور نمیکرد . یک لحظه بر گشتم پشتم را ببینم و دیدم سایر بچه ها هم بر دوش هواداران , شرایطی چون من دارند . آن روز بچه ها نبودند که بر دوش مردم قرار داشتند بلکه , این شاهین بزرگ بود که در آسمان پرواز میکرد .
( نشریه اطلاعات ۱۳۴۳ - کتاب مکتب دهداری فراتر از فوتبال ۱۳۹۶ )
جشن و پایکوبی هواداران شاهین و شاهینی ها , تا پاسی از شب نیز در خیابان های اطراف ادامه یافت . همین قهرمانی چند ماه بعد , سبب ساز درخشش تیم ملی در راه صعود به بازیهای المپیک توکیو شد . چرا که مربی وقت تیم ملی حسین فکری , استخوان بندی تیم ملی را بر پایه حضور ستاره های جوان شاهین و کاپیتان با تجربه آنها " پرویز دهداری " بنا کرد .
یکی از بیادماندنی ترین خاطرات شاهینی های دهه ۴۰ شمسی , کسب عنوان نخست مسابقات جام باشگاه های تهران فصل ۱۳۴۴ می باشد . در آن روزها , شاهین از هر نظر در اوج قرار داشت . پیوستن جوانانی با استعداد طراوتی دو چندان به بازیهای آنان بخشیده بود . در آن فصل که اخرین روزهای فوتبال باشگاهی پرویز دهداری نیز می باشد , نقش کلیدی او بیش از پیش نمود پیدا کرد آنجا که در هفته سوم چیزی نمانده بود , مشکلات کمر شاهین را بشکند . این دوره از رقابتها برای تیم شاهین با اقتدار آغاز شد یک برد قاطع چهار بر صفر مقابل پاس در روز نخست همگان را امیدوار ساخت اما در گام دوم با یک غافلگیری , ۴ بر ۱ مغلوب دارایی شد . شکستی تلخ که آثارش در تمرین دو روز بعد از مسابقه نیز در چهره شاهینی ها مشهود بود .
اختلاف بین دو ستاره , چیزی نمانده بود به جاهای باریک بکشد که نفوذ کلام دهداری , آرامش را بازگرداند . دارایی که یک نتیجه رویایی مقابل شاهین بدست آورده بود , خود مغلوب پاس شد تا اینگونه توازن امتیاز , میان سه تیم شاهین , پاس و دارایی حفظ گردد . ابتدا تساوی پاس با عقاب و پیروزی دو تیم شاهین و دارایی مقابل حریفان , پاس را عقب انداخت . هفته بعد اما تاج که دراین فصل چندان درخشان نبود , موفق به شکست دارایی ( رقیب اصلی شاهین ) شد و در همان هفته شاهین در مسابقه ای تماشایی با نتیجه ۳ بر ۲ بر عقاب غلبه نمود تا طی هفت هفته از شروع مسابقات , فاصله امتیازات شاهین با نزدیکترین رقیب به عدد ۴ برسد . حال تنها امید رقبا برای متوقف کردن شاهین , مسابقه حساس با تاج بود اما , شاهینی ها در یک رقابت نزدیک توانستند با نتیجه ۲ بر ۱ بر تاج نیز غلبه کنند . تا دو هفته مانده به پایان , تا حدود بسیار خیال هواداران شاهین از بابت کسب عنوان قهرمانی آسوده باشد . دو پیروزی برابر شعاع و تهرانجوان در واپسین روزها , قهرمانی باشگاه های تهران را برای شاهین و کاپیتان دهداری به ارمغان آورد و اینگونه , پرونده دوران بازیگری او در فوتبال باشگاهی , بجز یکی دو مسابقه ی دوستانه و تشریفاتی , برای همیشه بسته شد .
=======
۲ ) مربیگری
دوران مربیگری پرویز دهداری در حدود ۳۰ سال تداوم یافت بسیار زود آغاز شد ..... از همان روزها که تیمی بنام جم آبادان رشد کرد و قوام گرفت .... شاید سال ۱۳۳۶ یا ۱۳۳۷ .... او در حالی که تنها۲۵ یا ۲۶ سال داشت همزمان , بازیکن , مربی و کاپیتان تیم جم بود , . استاد حمید جاسمیان در این رابطه چنین میگوید :
وقتی که ما تیم جم را تشکیل دادیم , همه اختیارات آن در دست پرویز دهداری بود . او مربی , کاپیتان و بزرگتر ما بود و در یک جمله همانند پدر یا یک برادر بزرگ برایمان بود . بایستی اشاره کنم که اگر پرویز دهداری آن روزها با ما نبود , امکان نداشت که من و دیگر بچه های جم , صاحب آن موفقیت ها و ان جایگاه که به ان دست یافته ایم بشویم . ما بچه های آبادان , جملگی به او که استادمان می باشد , مدیون هستیم .
* تیم فوتبال جم ( شاهین آبادان ) با رتبه نخست مسابقات قهرمانی کشور - ساری ۱۳۳۹
استاد فقید پرویز دهداری ( سوم از راست ) در ۲۸ سالگی مربی تیم قهرمان ایران
عزیزان از راست :
گارنیک گریگوریان - حمید جاسمیان - پرویز دهداری ( مربی ) - بهمن فتحی - حمید برمکی - رضا علمداری - باقر ترابی - ؟ - غلامرضا صفریان - بیژن کوهزاد - منوچهر سالیا و فرج شاعری
==============================
در دهه ۴۰ شمسی , پرویز دهداری برای مدتی هدایت تیم فوتبال شاهین را بر عهده گرفت و سپس نخستین سرمربی باشگاه پرسپولیس شد . او اولین مربی سرخپوشان در جام باشگاه های آسیا نیز می باشد اما , شاخصترین بخش های مربیگری استاد را می توان از سال ۱۳۴۸ به بعد , جستجو نمود . هنگامی که باشگاهی نوین بنام لشگر یکم گارد را با تعدادی جوان کم نام و نشان تشکیل داد و آن را به یک تیم خوشنام , تبدیل کرد . چند سال پس از ان , همان تیم تحت حمایت شرکت هواپیمایی ملی ایران به هما تغییر نام داد و در مسابقات لیگ سراسری ( جام تخت جمشید ) به یک تیم هجومی و مدعی برای کسب عنوان قهرمانی تبدیل شد .
یک بخش دیگر از موفقیتهای استاد در قامت یک مربی توانمند , با تیم ملی ایران در یک محدوده زمانی هجده ساله شکل گرفته است . او نخستین بار در سال ۱۳۵۰ مسئولیت تیم منتخب ما را که آن روزگار " تهران " نام داشت , پذیرفت و با وجود یکسری محدودیت های زمانی و تدارکات و غیره .... آن تیم را قهرمان تورنمنت بین المللی جام کوروش نمود . گر چه که آن روز ها استاد , بدشواری این مسئولیت را پذیرفت و کار و فعالیت با تعدادی جوان را در قالب تیم گارد را ( که هیچگونه منفعت مادی نیز برای او نداشت ) به پذیرفتن این مسئولیت ترجیح می داد اما , در نخستین تجربه مربیگری با ستاره های ملی نیز , بسیار موفق عمل کرد و با پیروزی در فینال مقابل نماینده ی رومانی , بار دیگر در امجدیه روی دوش علاقه مندانش دور افتخار زد .
* پرویز دهداری و هدایت تیم امید در جشنواره تولون .... اردیبهشت ماه ۱۳۵۷
همانگونه که نمایان است " انظباط " مهمترین ویژگی تیمهای تحت هدایت پرویز دهداری بود .
===========================
او سپس تیم ملی را در راه صعود به المپیک ۱۹۷۲ مونیخ همراهی کرد ودر این بخش نیز همانند دوره پیشین , موفق عمل نمود و همزمان با این موفقیت ارزشمند , تیم ملی تحت مدیریت او قهرمان جام ملتهای آسیا ۱۹۷۲ شد . متاسفانه اما از این پس , بدلایلی همکاری او با تیم ملی تداوم نیافت ..... پس ازانقلاب اسلامی نیز استاد , برای مدتی سکان هدایت تیم ملی را پذیرفت .
او هنگامی این مسئولیت را قبول کرد که فوتبال ملی با مشکلات عدیده ای دست بگریبان بود . بعنوان مثال شان و جایگاه مربی تیم ملی در برابر عملکرد و خواسته بازیکنان تا حدود بسیار کاهش یافته بود و از سوی دیگر در اردوی های تیم ملی , نظم و انظباط در پایین ترین سطح قرار داشت . بنابر این او کسی نبود که با وجود این دو مسئله کنار بیاید . پس به شیوه خویش , به اصلاح امور تیم ملی اقدام کرد که نتیجه اش نیز بسیار موفقیت آمیز بود . او هرگز تن به بازیکن سالاری نداد و شجاعانه مقابل اش ایستادگی نمود . برای او بازیکن تهرانی و شهرستانی جندان تفاوتی نداشت و تا آنجا که میسر بود , ترجیج میداد تیم ملی , مجموعه ای از بازیکنان سراسر ایران باشد . پرویز دهداری پس از سالها , ساختار تیم ملی را تغییر داد و بجای آن یک نسل نو و تازه را برای تیم ملی پی ریزی کرد . نسلی که تا سالهای سال فوتبال مان از وجود اش بهره مند شد .
دیگاه پرویز دهداری در بخش مربیگری با تمامی مربیان تاریخ تیم ملی تفاوت داشت ... در قاموس او , معیار ها متفاوت بود آنچنان که در زمین چمن , پایبندی به اخلاق و نظم بر هر چیزی تقدم داشت و بر همین پایه , شاگردانش تشویق و تنبیه میشدند . از دیگاه دهداری این بردن نبود که مستحق پاداش باشد و یا باختن مستوجب تنبیه .... بلکه شاگردانش , بیشتر بجهت انجام دادن کار صحیح و یا ترک نمودن آن , تشویق و تنبیه میشدند و این یکی از مهمترین ویژگی های مربیگری استاد بود .
* پرویز دهداری , جایزه ی یک نوجوان قهرمان را اهدا میکند ....... اسفند ۱۳۵۹
زنده یاد ناصر حجازی نیز در تصویر حضور دارد .
=======================
در کتاب مکتب دهداری فراتر از فوتبال , در این رابطه چنین اشاره میشود :
تیم ملی فوتبال کشورمان می بایست در بازی های آسیایی ۱۹۸۶ سئول شرکت میکرد . پرویز دهداری بعد از سالها حاضر شده بود فعالیت حرفه ای در مربیگری داشته باشد . بازیهای آسیایی ۱۹۸۶ سئول همان بازیهایی بود که تیم ملی در ارکان مدیریتی و بضاعت انسانی دچار اختلاف شد و بازیهایی که فوتبال ما را محکوم به استعفای ۱۴ ستاره فوتبال کرد هم از استعفای ۱۴ ستاره مینویسند و از ان یاد میکنند در حالی که حوادثی که در بهار سال ۶۵ شروع شده بود و منجر به جدایی ۱۴ نفر شد جذابیت های تاریخی دارد . که فعلا از آن صرف نظر میشود .
از سال اول انقلاب رفته رفته عوارض تعطیلی لیگ سراسری , خودش را به شکل مرگ تدریجی فوتبال شهرستانها نمایان کرد . تعطیلی لیگ بجز مرگ فوتبال شهرستانها , موجب کوچ ستاره های شهرستانی به فوتبال تهران شد اما از سال ۶۵ فوتبال شهرستانها با عملکرد دهداری دوباره به راه افتاد . در بهمن ماه سال ۶۴ تیم ملی فوتبال ما , در مسابقات بین المللی جام فجر با تیمهای قدرتمندی پنجه در پنجه انداخته بود .
* استاد پرویز دهداری و روزهای نخست پذیرش هدایت تیم ملی .... چین - خرداد ماه ۱۳۶۵
درب ورودی هتل محل اقامت تیم ملی
==========================
سرمربی آن روز فریدون عسگر زاده بود مردی که بخاطر اختلاف با مسئولین استعفا کرد . فدراسیون فوتبال اینبار سراغ پرویز دهداری رفت . دهداری به شرط آنکه تمام تیمهای فوتبال ملی از جمله بزرگسالان , جوانان و نوجوانان در اختیار او باشد هدایت تیم ملی را پذیرفت . دهداری فهرست بلند بالایی از مربیان را اعلام کرد تا در تیمهای ملی مختلف فعالیت کنند . در آن فهرست نام رضا وطنخواه , مهدی مناجاتی , نائب روئین دل , بهمن صالح نیا , محمد برزمهری و ..... دیده میشد . دهداری تیمی را تحویل گرفت که طی سالهای ۶۳ و ۶۴ یک ترکیب کلی داشت در ان دو سال مردانی چون احمد سجادی , برادران بیانی , پنجعلی و حاجیلو , فنونی زاده , درخشان , عربشاهی ..... در ان حضور داشتند . دهداری که صاحب دیدگاه های خاص خود بود با دعوت نفراتی چون سیامک رحیم پور , حسین مسگر ساروی , سیستم تیم ملی را تغییر داد و در حالی که بسیاری از مردان فوتبال ما در تهران حاضر و آماده بودند , آنها را به بازیهای آسیایی برد .
دهداری بی توجه به این ۶ نفر ( حمید علیدوستی , امیر قلعه نوعی , رضا احدی , جعفر مختاری فر , محمد حسن انصاری فرد , بهروز سلطانی ) تیم ملی را به سئول برد . آنچنان که میدانید در این تیم چهارده بازیکن استعفا دادند و فقط مجید رضایی , حسین مسگر ساروی , سیامک رحیم پور , سیروس قایقران , نامجو مطلق و کریم باوی حاضر نشدند زیر برگه استعفا را امضا کنند . تیم تازه ای شکل گرفت و تیم تازه ی دهداری پر بود از نامهایی که برای اولین بار ملیپوش شده بودند همانند جواد زرینچه , صمد مرفاوی , مجتبی محرمی , سید محمد علوی , علیرضا اسدی , مهدی فنونی زاده .....
و هنگامی که آن تیم در مقدماتی المپیک دو بر یک بر تیم ملی کویت در بازی اول در قطر به پیروزی رسید , تیم ستاره های ما یک سال قبل برابرش , یک بر صفر مغلوب شده بود . دهداری هم دیگر حاضر به دعوت دوباره بازیکنان استعفا دهنده نگردید البته در اوایل سال ۶۷ مرتضی فنونی زاده , احمد سجادی و ضیا عربشاهی هم استعفا خود را پس گرفتند ( روزنامه شرق دهداری اسطوره ای که منت نمی کشید - شهریور ۱۳۹۱ )
ستارگان تصور میکردند که مسئولان فدراسیون فوتبال از آنها حمایت کرده و کادر فنی تیم ملی فوتبال را کنار میگذارند و مربیان جدیدی بجای آنها منصوب میکنند اما این اتفاق هیچگاه رخ نداد و مسئولان فدراسیون , مربیان تیم ملی را ابقا کردند . البته چند ماه بعد علی محمد مرتضوی رئیس وقت فدراسیون فوتبال دهداری را از کار بر کنار کرد . اما رئیس سازمان تربیت بدنی که می دید مرتضوی مطابق خواست او عمل نکرده او را از کارش بر کنار کرده و محمد رضا پهلوان را بجای او منصوب کردند . و دهداری را در مسئولیت قبلی ابقاء کرد .
آخرین درون مایه در مورد ویژگیهای رفتاری پرویز دهداری , رسیدگی به محرومان است . درون مایه ای که نشان از توجه او به مسئولیتهای اجتماعی بعنوان یک الگوی ورزشی دارد . این ویژگی رفتاری بنظر میرسد در ادامه ی همان اصل مردمی بودن در اصول مکتب دهداری و ویژگی شخصیتی دگر خواه بودن ایشان بوده است . دارایی هایش را میان محرومان تقسیم مینمود و سعی داشت تا سطح زندگی اش را با قشر پایین جامعه تطبیق دهد . درب خانه اش همواره باز بود بویژه به روی آبادانی های مستضعف ... در باب او گفته میشود هنگامی که تیم املی سوم شد به بچه ها خانه و ماشین دادند اما پرویز نه خانه را گرفت و نه ماشین را . گفت به فلانی دهید که تازه تشکیل خانواده داده است . در رابطه با تقبل هزینه تحصیل افراد نیز یکی از شاگردان استاد گفت :
از خصوصیات آقای دهداری یکی همین بود . حتی هزینه تحصیل بعضی از بچه های ما را هم ایشان تقبل میکردند . دست به خیر داشت ولی هرگز اجازه نمی داد کسی متوجه آن شود ... گاهی دانشجو های کم بضاعت را تحت حمایت مالی خود قرار میداد و .... و ..... و .....
روحش شاد و یادش همواره گرامی باد ....
=======================
با سپاس فراوان از :
* دکتر محمد خبیری و مهدی غفوری یزدی ( کتاب مکتب دهداری فراتر از فوتبال)
* استاد علی کاوه
پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری -پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری -پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری -پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری -پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری -پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - پرویز دهداری - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari -Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari -Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari -Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari -Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari -Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari - Parviz Dehdari -